Press "Enter" to skip to content

67 balatoni strand újul meg

Az idén 2,7 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Zánkán a községi strand fejlesztéseinek átadásán.

Könnyid László kiemelte: az elmúlt években – az ideit is beleértve – több mint tízmilliárd forintot fordítottak a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára. Két évvel ezelőtt a Balatonon 30 település 55 fizetős strandja több mint kétmilliárd forintot kapott, tavaly 43, több évtizede elhanyagolt szabadstrand újult meg több mint 4,4 milliárd forintból, emellett a Tisza-tónál és a Dunakanyarban is történtek fejlesztések.
    
Hangsúlyozta: idén 90 strandon – köztük 67 balatoni fürdőhelyen – 3 milliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek, a programba a Balaton mellett a Tisza és a Velencei-tó is bekapcsolódik.
    
Ezek a beruházások az alap infrastrukturális adottságok fejlesztését szolgálják. Ilyenek a mosdóblokk-fejlesztések, a baba-mama szobák kialakítása, a vízbejutás feltételeinek javítása – például csúszásmentes lépcsőkkel -, ahol pedig mindezek elkészültek, zöldfelületi rehabilitációra is lehetőség van – fejtette ki.

forrás: ProfitLine.hu