Press "Enter" to skip to content

Balatoni kerékpárutat adtak át

Az ország egyik legfontosabb kerékpárút rendszere a Balatoni Bringakör, amely a kormány döntése szerint 2019 és 2021 között teljesen megújul, és új szakaszok is épülnek. Ezzel a programmal újult meg a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti, 1,3 kilométeres szakasz.


Fekete János, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kiemelte, 2018 tavaszától a közutas társaság üzemelteti az országos kerékpárút hálózat külterületi szakaszait, köztük a Balaton bringakört is. A belterületi szakaszokat továbbra is önkormányzatok kezelik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén 300 millió forint jut a legrosszabb szakaszok felújítására, amelyből a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti szakasz is megújult, összesen 57 millióból. Az igazgató szólt az idén várható többi bringaút felújításáról is. Ez történik Zánkán, az Erzsébet-tábor környékén, Balatonszepezd és Szepezdfürdő-, Ábrahámhegy és Badacsonyörs-, valamint Balatonederics és Veszprém, illetve a zalai megyehatár között. Veszprém megyében összesen négy kilométer kerékpárút felújítása fejeződött be a napokban, 200 millió forintból.

Forrás: VEOL