Press "Enter" to skip to content

Paloznaki Jazzpiknik programja – hat Grammy díjas fellépő érkezik

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amit idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg.

A koronavírus-járvány és az amiatt született korlátozások miatt új időpontban, augusztus 20-22. között rendezik meg a 2020-as Paloznaki Jazzpikniket. A szervezők csütörtökön új fellépőket jelentettek be. 

Augusztus 20-án, csütörtökön a Magyar Jazz Napját ünneplik és fellép Finucci Bros Quartet egy élő jazz-legendával, a hat Grammy-díjas Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon.

A Jazzpiknik második napján, az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band nyitja a Nagyszínpadot. Utánuk a világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer, aki zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal is. 

Candy Dulfer augusztus 21-én, pénteken lép fel a Paloznaki Jazzpikniken. A szombati záróestet a többszörös Fonogram-díjas, illetve Viva Comet-díjas Zsédenyi Adrienn nyitja meg. Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik.

Az est végén az MF Robots lép színpadra, akik a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Buble, Craig David, vagy a tavaly Paloznakon is fellépett Rick Astley vokalistájaként is ismerhet a közönség. Az új hangzást ígérő duónakez lesz az első magyarországi koncertje.

Forrás: Origo.hu, Jazzpiknik.hu