Press "Enter" to skip to content

Enyhítik a balatonfüredi korlátozásokat

Május 8-tól, péntektől enyhíti az önkormányzat a városi korlátozásokat. Megszűnnek a parti részen a forgalmi korlátozások, a Zákonyi úti mélygarázs kivételével megnyitják a parkolókat, látogathatók lesznek a strandok. Szombattól megnyitják a játszótereket illetve változnak a Vásárcsarnokban a vásárlási időhatárok. Balatonfüreden is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a maszk használata – írja a balatonfüred.hu

Minden üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat, de érvényben maradt az időseknek védettséget nyújtó intézkedés, azaz az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek látogathatják.

Péntektől feloldják a város parti részének a forgalmi korlátozásait, azonban a Zákonyi utcai mélygarázs továbbra is zárva lesz.

A városban igyekeznek minden zöldfelületet megnyitni, így péntektől a sétálók számára látogatható az Esterházy strand területe, (a Kisfaludy strandot már korábban megnyitották) és szombattól újra látogathatók a város játszóterei is, itt az eszközöket naponta fertőtlenítik majd. Balatonfüred forgalmasabb közterületeinek a fertőtlenítése az eddigiekhez hasonlóan két-három naponta zajlik a következő hetekben is.

Balatonfüreden is az országos rendelkezés értelmében a vendéglátóhelyek kerthelyiségükben, teraszukon fogadhatnak vendégeket, de a másfél méteres távolságot mindenhol tartani kell másoktól.

A városi parkolók továbbra is ingyenesen használhatók.