Press "Enter" to skip to content

Július 30-án rendezhetik a Kékszalagot

Elképzelésünk szerint 2020. július 30-án, csütörtökön megtartható a Kékszalag, várhatóan a szövetség elnöksége is elfogadja ezt a dátumot. Ha a koronavírus-helyzet valami miatt nagyon kedvezőtlen fordulatot vesz, akkor újra kell értékelni majd a döntésünket.

– mondta a likebalaton.hu-nak Prof. dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Ha addig nem lesz teljes feloldás a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, akkor online nevezést hirdetnek, a vízen pedig ki-ki a csapatával nyugodtan vitorlázhat, tette hozzá. 

A Kéklszalagon nem lesz létszámlimit sem, mert mint Kollár elmondta, a hajószám nem befolyásolja ilyen szempontból a rendezvényt, szétoszlik a vízen. Hozzátette: az enyhítő intézkedések nagyon jó irányban befolyásolják a vitorlázást. Egyeztettek a vízirendészettel, és a megfelelő szabályok betartásával május végén el tudják indítani a kisebb versenyeket. Felmerült lehetőségként a hagyományos balatonfüredi évadnyitó vitorlabontó ünnepség és verseny megtartása is, de ez már túl közeli időpont, Balatonfüred és a vitorlásszövetség sem tud már megfelelően felkészülni.