Press "Enter" to skip to content

Sokan az elmúlt évek legerősebb nyarára számítanak a Balatonnál

Optimisták a balatoni vállalkozások, bíznak a május végi, június eleji nyitásban, s remélik, még megmenthető az idei év – írja a Népszava. Ha viszont elhúzódik a járvány, a tóparti kisvállalkozások nagy része becsődölhet.

Szentpéteri Csilla, a siófoki Tourinform vezetője szerint a szállásadók többsége júniusi nyitásban bízik, s a lemondások alapján a vendégek is: csak az áprilisi-májusi-június eleji foglalásokat mondták vissza, sőt, amióta a miniszterelnök szíves közlése alapján kiderült, hogy a várakozások szerint május elején tetőzik a járvány, megindultak az új foglalások. Egy két szállodát üzemeltető siófoki cég szerint a nyári szezon erős lehet, főleg, hogy a SZÉP-kártyákra érkező pénzt el akarják majd költeni az emberek.

Bár a Balatonnál az egész évben nyitva tartó szállodák és panziók számára komoly veszteséget jelentett az elmaradt előszezon, a többség abban bízik, ha levonul a járvány, óriási lesz az érdeklődés a tóparti szálláshelyek iránt. Azok is a Balatont választhatják majd a szabadságuk idejére, akik máskor tenger mellé mentek pihenni, ám a koronavírus miatt most erre nem lesz lehetőségük, vagy nem mernek útnak indulni.  

Forrás: Népszava