Press "Enter" to skip to content

Hová mehetünk a tó körül a kutyával?

Last updated on április 27, 2020

Nem könnyű a Balaton mellett olyan strandot találni, ahová legálisan le lehet vinni a házikedvencet a partra, olyat még nehezebb, ahol a fürdés is engedélyezett. A Balaton déli partján élők, nyaralók szerencsésebb helyzetben vannak, de a lehetőségek száma egyelőre ott sem a legkedvezőbb.

Kutya Fahéj ősszel

A kutyatartók számára természetes, hogy a négylábujuk mindenhová elkísérje őket. Magyarországon nagyon kevés olyan vízparti település található, ahol a kedvenceink megmártozhatnak. Az alábbi cikkben megprobáljuk összeszedni azokat a strandokat, ahová a kuyták is velünk tarthatnak.

A Kutyabarát magazin minden évben megkisérli összeszedni az összes olyan szolgáltatót aki szívessen fogadja a négylábúkat. A térkép innét tölthető le. A Balaton déli partján élők, nyaralók szerencsésebb helyzetben vannak, de a lehetőségek száma egyelőre ott sem a legkedvezőbb. 

Az alábbiakban felsoroljuk a jelenleg elérhető kutyás strandokat, a lista sajnos nem lesz hosszú:

Déli part

Balatonföldvár, a Földvárt Szárszóval összekötő parti út mellett. Ingyenesen használható.

Fonyód, a hajóállomás mögötti, vízirendőrség mellett, belépődíjas.

Északi part

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 2020 májusában nyitotta volna kapuit, erre most a koronavírus miatt bizonytalan ideig még várni kell. De ha végre visszatér az élet a régi kerékvágásba, az északi parton nyaralók számára abszolút hiánypótló lehetőség lesz.

+1:

Ha nem is a Balatonban, de van még egy hely az északi parton, ahol meg lehet fürdetni a kutyát. A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkában, ahol telente a korcsolyapálya is működik, “hivatalos” kutyafürdető helyet jelölt ki a tavat kezelő helyi horgászegyesület a csónakkikötőnél. 

A téma iránt érdeklődőknek:

https://www.hellovidek.hu/utazas/2019/12/08/ilyen-strandok-sem-nagyon-voltak-eddig-a-balatonnal-fontos-fejlesztesek-indulnak?fbclid=IwAR0roQGEWxIoucd3kR4CJ3OEz4lP7OMVqRzKBqbbpWASStSDSkeqLR0Jkvs